hotline

98-9227004941+24/7 مرکز پشتیبانی

دپارتمان صادرات لبنیات کالبر

تفاوت بین شیر UHT و شیر تازه چیست؟


شیر UHT در دمای فوق العاده بالا (UHT) پردازش شده است. عقیم سازی از طریق حرارت دادن سریع شیر تا دمای تقریبی 280 درجه فارنهایت انجام می شود و آن را به مدت دو تا چهار ثانیه نگه می دارد و سپس به سرعت آن را خنک می کند. این روش منجر به تولید شیری می شود که 99.9 درصد عاری از باکتری است. با بسته بندی آسپتیک، شیر UHT ماندگاری طولانی دارد و تا زمانی که باز نشود نیازی به نگهداری در یخچال ندارد. پس از باز شدن، توصیه می شود شیر را مانند سایر مواد غذایی فاسد شدنی در یخچال نگهداری کنید و سریع مصرف کنید. در صورتی که شیر UHT با پروبیوتیک باشد، محصول در یخچال نگهداری می شود تا وضعیت پروبیوتیک ها تنظیم شود. اما در عوض، شیر تازه در دمای 161-165 درجه فارنهایت به مدت 15-20 ثانیه گرم شده است. در روش پاستوریزه کردن، شیر خام 99.9 درصد عاری از باکتری است. برای محدود کردن رشد میکروارگانیسم‌های فاسد باقی‌مانده، شیر پاستوریزه باید در طول توزیع و ذخیره‌سازی در شرایط سرد نگهداری شود. ماندگاری شیر پاستوریزه به بار اولیه میکروارگانیسم ها و همچنین دمای نگهداری بستگی دارد اما معمولاً حدود 7 روز است.

 

آیا به شیر UHT مواد نگهدارنده اضافه می شود؟


به دلیل عملیات حرارتی فوق العاده و بسته بندی آسپتیک مورد استفاده برای شیر UHT که آن را از ورود هر گونه میکروارگانیسم محافظت می کند، نیازی به افزودن مواد نگهدارنده به محصول نیست زیرا میکروارگانیسم هایی در حال رشد نیستند. ظروف آسپتیک نیز از محصول در برابر هوا و نور محافظت می کنند و در نتیجه از کیفیت محصول محافظت می شود. برای اطلاعات بیشتر، شیر فرادما (استریل) UHT کالبر را با محتوای چربی مختلف بررسی کنید.

آیا شیر UHT طعم شیر تازه را دارد؟


طعم شیر UHT در مقایسه با شیر پاستوریزه به دلیل دمای بالاتر، غالباً غنی تر و خامه ای تر است. با این حال، بسیاری احساس می‌کنند که وقتی شیر سرد در دمای یخچال سرو می‌شود، تفاوت به سختی قابل ملاحضه است.

آیا شیر UHT ارزش غذایی مشابه شیر تازه دارد؟


UHT (تصفیه فوق حرارتی) و شیر پاستوریزه دارای ارزش غذایی یکسانی در مورد مواد مغذی اصلی، پروتئین ها، ویتامین ها (A، B-complex، D، E) و مواد معدنی (کلسیم، پتاسیم، منیزیم، روی و فسفر) هستند با این حال، از دست دادن ویتامین های حساس مانند اسید فولیک، اسید اسکوربیک، ویتامین B-12 و B6 می تواند در شیر UHT در طول عملیات حرارتی و ذخیره سازی رخ دهد. تلفات مواد مغذی که در طول تولید شیر UHT رخ می دهد حداقل است و تأثیر قابل توجهی بر کیفیت تغذیه کلی شیر UHT ندارد.

مواد معدنی و ویتامین های شیر UHT بدون چربی (در هر 100 گرم)

Potassium

140 mg

Calcium

120 mg

Phosphorus

92 mg

Sodium

47 mg

Magnesium

11 mg

Zinc

0.48 mg

Iron

0.02 mg

Manganese

0.014 mg

Copper

0.006 mg

Carbohydrates

4.80 g

Fat

1.98 g

Protein

3.30 g

(B4) Choline

16.4 mg

(B5) Pantothenic acid

0.356 mg

(C) Ascorbic acid

0.2 mg

(B2) Riboflavin

0.185 mg

(B3) Niacin

0.092 mg

(B1) Thiamine

0.039 mg

B6

0.038 mg

(E) Alpha-Tocopherol

0.03 mg

A

28 μg

(B9) Folate

5 μg

چرا ماندگاری برندهای مختلف شیر UHT متفاوت است؟


بسته بندی شیر UHT در ظروف استریل به این معنی است که می توان آن را به صورت ایمن برای چندین ماه بدون یخچال نگهداری کرد. مدت زمان ماندگاری معمولاً به فرمولاسیون محصول و آب و هوا بستگی دارد، اما تحت تأثیر الزامات نظارتی بازار، استراتژی فروش شرکت و ترجیحات مصرف کننده نیز می باشد.

بسته بندی آسپتیک چیست؟


به طور کلی، بسته بندی Aseptic که نوعی استریلیزاسیون حرارتی است، به عنوان استریل کردن مواد بسته بندی و پر کردن و آب بندی هرمتیک محصولات استریل تجاری در یک محیط آسپتیک تعریف می شود که می تواند از عفونت مجدد جلوگیری کند.
برای محصولاتی با ماندگاری طولانی در یخچال، بسته بندی نیز باید تقریباً محافظت کامل در برابر نور و اکسیژن داشته باشد تا از ارزش غذایی محافظت کند.

شیر UHT چگونه ساخته می شود؟


UHT یک عملیات حفظ حرارتی با استفاده از آب داغ یا بخار برای عملیات حرارتی محصول است. دو نوع UHT وجود دارد که می تواند برای شیر استفاده شود: مستقیم و غیر مستقیم.
در طول روش مستقیم UHT، بخار در تماس مستقیم با محصول قرار می‌گیرد، آن را گرم می‌کند و مایعات تولید می شود. به دنبال آن خنک سازی سریع خلاء انجام می شود. سپس مایعات حاصل از بخار مورد استفاده برای گرمایش حذف می شود. مختصر بودن این روش، حفظ کیفیت عالی محصول را ممکن می سازد.
در روش غیرمستقیم UHT، محصول مستقیماً با منبع گرما (بخار) تماس پیدا نمی‌کند، بلکه با استفاده از یک سطح داغ که توسط آب داغ در مبدل‌های حرارتی گرم می‌شود، گرم می‌شود. فرآیند گرمایش در یک سیستم غیرمستقیم در مقایسه با سیستم مستقیم طولانی‌تر است. این یک روش گرمایشی بسیار مقرون به صرفه است، زیرا انرژی بیشتری بازیافت می شود. با این حال تأثیر کمی بر کیفیت محصول دارد.

بیشتر بخوانیم:  آشنایی با دنیای آب میوه ها: آبمیوه ها و نوشیدنی های میوه ای بدون گاز

برای ارتباط با دپارتمان صادرات لبنی کالبر به بخش ارتباط با ما مراجعه کنید.

 

https://www.tetrapak.com

Aseptic Packaging, R.S. Chavan, S. Bhatt, in Encyclopedia of Food and Health, 2016

#شیراستریل #شیر_استریل_کالبر #شیر_فرادما #شیر_فرادمای_کالبر #شیر_UHT