پنیر فتای یونانی در مقابل پنیر فتای ایرانی
پنیر فتای یونانی که در دنیا متداول تر است، شور، تند و تیز است و بافت نرم و کمی ترد دارد، در مقابل پنیر فتای ایرانی نرم تر و خامه ای می باشد، این پنیر دارای شوری کمتر و کمی حس کره ای می دهد و به طور کامل از شیر گاو تهیه می شود
بعد از خواندن این مقاله، در زمان خرید پنیر دقیقاً خواهید توانست انتخابی همسو با سلیقه شخصی تان انجام دهید.
پنیر فتا از قرن ۱۲ در اروپای شمالی رونق گرفت. این پنیر در آب شیری رنگ و شوری نگه داری می شود که حس تازگی خود را از دست ندهد.
پنیر فتای یونانی که در دنیا متداول تر است، شور، تند و تیز است و بافت نرم و کمی ترد دارد که معمولا برای سالاد و خرد کردن به روی پاستا خوب جواب می دهد چون معمولا به دلیل بافت کمی تردش به راحتی رنده نمیشود.
در مقابل پنیر فتای ایرانی نرم تر و خامه ای می باشد، این پنیر دارای شوری کمتر و کمی حس کره ای می دهد و به طور کامل از شیر گاو تهیه می شود.
یکی از رسپی های پر طرفدار پنیر فتا "مخصوصا ایرانی" ترکیب سیر برگ بو، آویشن تازه، زیتون و کمی دانه فلفل سیاه است که با روغن زیتون پوشیده می شود که پنیر به صورت مکعب های یک تا دو سانتی متر برش می خورد و حدودا یک هفته استراحت می کند. این ترکیب به عنوان ساید دیش و یا استفاده بر روی سالاد طرفداران زیادی دارد.
نکته جالب اینجاست که پنیر فتای یونانی از ۷۰٪ شیر گوسفند و ۳۰٪ شیر بز تهیه می شود که هر چقدر شیر بز بیشتر شود بافت پنیر شکننده تر و ترد تر می شود. از پنیر فتای ایرانی به دلیل بافت خامه ای آن برای نان بروسکتا، ترکیب "نان تست، سیر، روغن زیتون، گوجه و سرکه بالزامیک" و مالیدن بر روی نان برای صبحانه هم استفاده می شود. پنیر فتای یونانی به دلیل ترد بودن بر روی پاستا و پنه بسیار استفاده می شود.
ارزش غذایی پنیر فتا به طور میانگین در هر ۱۰۰ گرم:
کالری 260
چربی 22 گرم
پروتئین 7 گرم
همچنین مقادیر زیادی کلسیم و ویتامین ب۶
شرکت کالبر یکی از تولید کنندگان موفق و همچنین فعال در بخش صادرات پنیر است.
البته به دلیل اینکه پنیر فتا در هر منطقه به روش خاص خودش تولید میشود، نمیتوان ارزش غذایی ثابت و یکسانی برای این محصول تخمیری در نظر گرفت.