hotline

98-9227004941+24/7 مرکز پشتیبانی

دپارتمان صادرات لبنیات کالبر

     جدول محتوا 
  1. لبنیات ارگانیک 
  2. لبنیات ارگانیک چه تفاوتی با لبنیات غیر ارگانیک دارد؟
  3. چرا لبنیات ارگانیک گرانتر است؟
  4. مزایای زیست محیطی کشاورزی ارگانیک لبنیات
  5. فواید تغذیه ای: آیا لبنیات ارگانیک سالم تر است؟
  6. اشتراکات بین لبنیات ارگانیک و غیر ارگانیک
  7. کدام را باید انتخاب کنم: لبنیات ارگانیک یا غیرارگانیک؟
  8. پرسش های متداول
  9. نتیجه گیری

لبنیات ارگانیک 

محصولات لبنی ارگانیک در سال های اخیر محبوبیت زیادی پیدا کرده اند و مصرف کنندگان بیشتری شیر، کره و پنیر ارگانیک را انتخاب می کنند. اما چه چیزی لبنیات ارگانیک را با لبنیات غیر ارگانیک متفاوت می کند و چرا قیمت آن بالاتر است؟ این مقاله تفاوت های کلیدی، مزایای تغذیه ای و تاثیرات زیست محیطی لبنیات ارگانیک را توضیح می دهد.

لبنیات ارگانیک به محصولات گاوهایی گفته می شود که تحت استانداردهای کشاورزی ارگانیک پرورش یافته اند. این استانداردها بر حفظ شیوه های طبیعی بنا شده اند:

عدم استفاده از آفت کش های مصنوعی یا کود در خوراک.
عدم استفاده از آنتی بیوتیک یا هورمون رشد گاوها. 
دسترسی به مراتع در بخش قابل توجهی از سال.
صدور گواهینامه توسط نهادهای معتبر

لبنیات ارگانیک چه تفاوتی با لبنیات غیر ارگانیک دارد؟

1. شیوه های کشاورزی
مزارع لبنیات ارگانیک از مواد شیمیایی مصنوعی، آفت کش ها و کودها اجتناب می کنند. آنها همچنین از ارگانیسم های اصلاح شده ژنتیکی (GMOs) دوری می کنند. در مقابل، مزارع لبنی عادی اغلب به نهاده‌های مصنوعی مانند کودهای شیمیایی و خوراک GMO برای افزایش تولید متکی هستند.

2. رفاه حیوانات
گاوهای شیری ارگانیک باید بخشی از سال را در مرتع چرا کنند و در مقایسه با گاوهای شیری عادی با آنها رفتاری انسانی تر انجام می شود. در مزارع عادی، گاوها ممکن است برای مدت طولانی در داخل خانه محبوس شوند و اغلب هورمون‌های رشد مانند rBST برای افزایش تولید شیر به آنها داده می‌شود.

3. استفاده از آنتی بیوتیک ها و هورمون ها
در دامپروری ارگانیک، گاوها را نمی توان با آنتی بیوتیک درمان کرد مگر اینکه از گله ارگانیک حذف شوند. با این حال، مزارع لبنیات عادی می توانند از آنتی بیوتیک ها استفاده کنند و به طور معمول هورمون های رشد را برای افزایش بهره وری تجویز کنند.

چرا لبنیات ارگانیک گرانتر است؟

قیمت بالای لبنیات ارگانیک به عوامل مختلفی بستگی دارد. مزارع ارگانیک به روش‌های کار فشرده‌تری نیاز دارند، خوراک ارگانیک گران‌تر است و مقررات کشاورزی ارگانیک شامل گواهی‌های سخت‌گیرانه است. تاکید بر نگهداری مراتع و رفتار انسانی نیز هزینه های تولید را افزایش می دهد.

مزایای زیست محیطی کشاورزی ارگانیک لبنیات

شیوه های کشاورزی ارگانیک به پایداری کمک می کند. مزارع لبنیات ارگانیک سلامت خاک، تناوب زراعی و کاهش انتشار کربن را در اولویت قرار می دهند. این مزارع از کودهای مصنوعی و آفت کش ها اجتناب می کنند که به ارتقای تنوع زیستی و کاهش آلودگی محیط زیست کمک می کند.

فواید تغذیه ای: آیا لبنیات ارگانیک سالم تر است؟

گاهی اوقات گفته می شود لبنیات ارگانیک حاوی سطوح بالاتری از مواد مغذی مفید مانند اسیدهای چرب امگا 3 و آنتی اکسیدان ها هستند. در حالی که برخی از مطالعات حداقل تفاوت های تغذیه ای را بین لبنیات ارگانیک و غیر ارگانیک نشان می دهند، طرفداران استدلال می کنند که عدم وجود مواد شیمیایی مصنوعی، لبنیات ارگانیک را به گزینه ای تمیزتر تبدیل می کند.

اشتراکات بین لبنیات ارگانیک و غیر ارگانیک

محصولات لبنی ارگانیک و معمولی مواد مغذی ضروری مورد نیاز برای یک رژیم غذایی سالم را در اختیار مصرف کنندگان قرار می دهند. لبنیات چه ارگانیک باشد و چه معمولی، 16 ماده مغذی حیاتی از جمله پروتئین، کلسیم، ویتامین A، ویتامین B12 و ویتامین D را ارائه می دهد.

organic dairy

کدام را باید انتخاب کنم: لبنیات ارگانیک یا غیرارگانیک؟

از نظر ایمنی، هر دو نوع فرآورده های لبنی با وجود اینکه لبنیات ارگانیک نظارت بیشتری دارند، دارای استانداردهای ایمنی سختگیرانه هستند. هر دو پاستوریزه هستند - فرآیندی که شامل عملیات حرارتی برای از بین بردن باکتری های مضر و افزایش عمر مفید محصول می شود.

در حالی که لبنیات ارگانیک به طور کلی گران تر است، به دلیل شیوه های کشاورزی فشرده و فرآیندهای صدور گواهی ارگانیک، لبنیات عادی گزینه ای مقرون به صرفه تر است که هنوز هم مواد مغذی لازم را ارائه می دهد.

در نهایت، انتخاب بین لبنیات ارگانیک و معمولی به ترجیح شخصی بستگی دارد. هر دو نوع استانداردهای ایمنی سختگیرانه را برآورده می کنند و مواد مغذی کلیدی را ارائه می دهند. در حالی که تحقیقات نشان می‌دهد که شیر ارگانیک ممکن است به دلیل مواد شیمیایی و آنتی‌بیوتیک‌های کمتر سالم‌تر باشد، اثرات درازمدت آن بر سلامت هنوز در حال بررسی است.

هیچ انتخاب قطعی «درست» یا «اشتباه» وجود ندارد، اما تحقیقات در حال انجام ممکن است بیشتر در مورد مزایای سلامتی بالقوه لبنیات ارگانیک در مقابل غیر آن در آینده نشان دهد.

پرسش های متداول درباره لبنیات ارگانیک

1. چه چیزی محصولات لبنی را ارگانیک می کند؟
محصولات لبنی ارگانیک از حیواناتی می آیند که طبق استانداردهای سخت کشاورزی ارگانیک پرورش یافته اند. این حیوانات با غذای ارگانیک تغذیه می شوند، با آنتی بیوتیک یا هورمون های مصنوعی درمان نمی شوند و باید به فضای باز دسترسی داشته باشند.

2. آیا لبنیات ارگانیک برای سلامتی بهتر است؟
لبنیات ارگانیک اغلب سالم‌تر در نظر گرفته می‌شوند زیرا فاقد آفت‌کش‌های مصنوعی، هورمون‌ها یا آنتی‌بیوتیک‌ها هستند. برخی از مطالعات نشان می‌دهند که شیر ارگانیک دارای سطوح بالاتری از مواد مغذی خاص مانند اسیدهای چرب امگا 3 و آنتی‌اکسیدان‌ها است، اگرچه تفاوت‌های تغذیه‌ای آنها به طور کلی اندک است.

3. مزایای زیست محیطی کشاورزی ارگانیک لبنی چیست؟
کشاورزی ارگانیک لبنیات با استفاده از روش هایی مانند تناوب زراعی، اجتناب از آفت کش های مصنوعی و ارتقای تنوع زیستی، پایداری زیست محیطی را ارتقا می دهد. همچنین بر رفاه حیوانات و کاهش انتشار کربن با اجتناب از کودهای شیمیایی تأکید دارد.

4. چرا لبنیات ارگانیک گرانتر است؟
پرورش لبنیات ارگانیک به روش‌های کار فشرده‌تر و هزینه‌های تولید بالاتر به دلیل خوراک ارگانیک، نگهداری مراتع و رعایت استانداردهای گواهی ارگانیک نیاز دارد که به قیمت بالاتر محصولات لبنی ارگانیک کمک می‌کند.

5. آیا شیر ارگانیک بیشتر از شیر معمولی دوام می آورد؟
شیر ارگانیک اغلب ماندگاری طولانی تری دارد زیرا معمولاً برای افزایش تازگی آن فوق پاستوریزه می شود که به دلیل تدارکات حمل و نقل شیر ارگانیک از مزارع به فروشگاه ها ضروری است.

6. آیا محصولات لبنی ارگانیک برای حیوانات بهتر است؟
بله، استانداردهای کشاورزی ارگانیک ایجاب می کند که با گاوهای شیری رفتاری انسانی تر شود. آنها باید به مراتع دسترسی داشته باشند، با غذای ارگانیک تغذیه شوند، و نمی توان به آنها هورمون رشد یا آنتی بیوتیک های معمول داد، که باعث ارتقاء رفاه کلی حیوانات می شود.

7. آیا لبنیات ارگانیک طعم متفاوتی دارد؟
بسیاری از مردم ادعا می کنند که محصولات لبنی ارگانیک طعم تازه تر و غنی تری نسبت به لبنیات معمولی دارند. با این حال، تفاوت طعم می تواند به عواملی مانند نژاد گاو، رژیم غذایی و روش های تولید مورد استفاده نیز بستگی داشته باشد.

8. آیا شیر ارگانیک فاقد آنتی بیوتیک است؟
بله، شیر ارگانیک باید از گاوهایی باشد که هرگز با آنتی بیوتیک درمان نشده اند. اگر یک گاو در یک مزرعه شیری ارگانیک بیمار شود و به آنتی بیوتیک نیاز داشته باشد، باید درمان شود اما سپس از گله ارگانیک خارج می شود.

9. چگونه بفهمم یک محصول واقعا ارگانیک است؟
محصولات لبنی ارگانیک باید توسط نهادهای شناخته شده مانند USDA Organic (در ایالات متحده) یا سایر گواهینامه های منطقه ای تایید شده باشند. به دنبال مهر و موم ارگانیک روی بسته بندی باشید تا مطمئن شوید که استانداردهای ارگانیک رسمی را برآورده می کند.

10. آیا لبنیات ارگانیک برای افراد حساس به لاکتوز بهتر است؟
محصولات لبنی ارگانیک هنوز حاوی لاکتوز هستند، بنابراین ممکن است برای افراد حساس به لاکتوز مناسب نباشند، مگر اینکه به طور خاص برچسب بدون لاکتوز داشته باشند.

نتیجه گیری: آیا لبنیات ارگانیک ارزشش را دارد؟

اینکه آیا لبنیات ارگانیک ارزش هزینه اضافی را دارد یا نه بستگی به اولویت های فردی دارد. مصرف کنندگانی که رفاه حیوانات، پایداری محیط زیست و اجتناب از مواد شیمیایی مصنوعی را در اولویت قرار می دهند، احتمالاً لبنیات ارگانیک را انتخاب می کنند. در حالی که ممکن است تفاوت‌های تغذیه‌ای قابل توجه نباشد، آرامش خاطر که با گواهی ارگانیک و تاکید بر روش‌های کشاورزی انسانی‌تر و سازگار با محیط‌زیست حاصل می‌شود، اغلب قیمت ممتاز را برای بسیاری از خریداران توجیه می‌کند.

بیشتر بخوانید:  استانداردهای ضروری مواد لبنی